Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Prezi : Ένα πρόγραμμα δημιουργίας μη γραμμικών παρουσιάσεων

Το Prezi είναι μία online εφαρμογή με την οποία μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακές παρουσιάσεις. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για το σύγχρονο καθηγητή αλλά και ιδανικό για τους μαθητές που έχουν βαρεθεί τις γραμμικές παρουσιάσεις του Powerpoint.


Χρησιμοποιεί έναν canva και όχι τις γνωστές μας διαφάνειες από το Powerpoint. Εκεί μπορείτε να τοποθετείτε κείμενο, εικόνες, video και άλλα αντικείμενα και να τα ομαδοποιείτε σε frames. Έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε μη-γραμμικές παρουσιάσεις στις οποίες μάλιστα έχετε την δυνατότητα να κάνετε zoom-in και zoom-out. Η σειρά παρουσίασης καθορίζεται από εσάς με την βοήθεια των paths.

Δείτε παρακάτω μία εισαγωγική παρουσίαση για τς δυνατότητες του Prezi:


Η υπηρεσία είναι δωρεάν αλλά αν θέλετε να μην υπάρχει το watermark της εταιρείας, να διατηρήσετε τις παρουσιάσεις σας ιδιωτικές και χρειάζεστε περισσότερο χώρο τότε πρέπει να πληρώσετε ένα μικρό αντίτιμο.

Σχόλια

  1. Το prezi είναι εύκολα εφαρμόσιμο στην τάξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λογική που ακολούθησα εγώ στην τάξη είναι η εκμάθηση με χρήση ενός φύλλου εργασίας το οποίο καθοδηγεί τους μαθητές στην υλοποίηση μίας πραγματικής παρουσίασης. Το φύλλο εργασίας μπορείς να το δεις στο άρθρο http://pliroforikiatschool.blogspot.com/2010/10/prezi.html.

    Στη συνέχεια οι μαθητές υλοποίησαν συνεργατικά ένα project με θέμα που μπορείς να δεις εδώ http://pliroforikiatschool.blogspot.com/2010/11/prezi-2010-2011.html.

    Τα φετινά αποτελέσματα ήταν πολύ καλά και νομίζω φάνηκε αυτό και από τις εργασίες των μαθητών που μπορείς να δεις εδώ http://pliroforikiatschool.blogspot.com/2010/11/prezi-2010.html.

    Ως προς την ευκολία υλοποίησης θα έλεγα ότι δεν είναι μία εύκολη διαδικασία αφού οι μαθητές δεν έχουν μάθει να δημιουργούν μεγάλα projects. Επίσης αρκετές δυσκολίες υπήρχαν στη συννεννόηση των ομάδων που δούλευαν συνεργατικά.

    Ωστόσο τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές σε επίπεδο δημιουργίας, συνεργασίας και οργάνωσης στοιχείων είναι πιστεύω πολύ σημαντικά.

    Αν βέβαια δεν είσαι πληροφορικός και θέλεις να χρησιμοποιήσεις το Prezi στν τάξη θα έλεγα ότι σε πρώτη φάση θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα έτοιμο format πάνω στο οποίο θα δουλέψουν οι μαθητές και θα προσθέσουν τα στοιχεία της εργασίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)