Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Joomla [Παρουσίαση]

Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Joomla είναι ένα από τα δημοφιλέστερα CMS λογισμικά. Πιο συγκεκριμένα είναι ένα λογισμικό το οποίο χρησιμοποιείται για την οργάνωση, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση πληροφοριών. Στην ουσία χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μίας υποδομής πάνω στην οποία θα στηθεί ένας δυναμικός δικτυακός τόπος.


Δείτε στη συνέχεια μία παρουσίαση για το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Joomla η οποία υλοποιήθηκε από τον καθηγητή Πληροφορικής Νίκο Μιχαηλίδη στα πλαίσια εισήγησης του για ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).


Εκπαίδευση
Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Joomla μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν καθηγητή για την δημιουργία της προσωπικής του ιστοσελίδας ή της ιστοσελίδας του σχολείου του. Παρέχει πολλές δυνατότητες ενώ έχει και μεγάλη υποστήριξη. Ίσως να κάνω μία αναφορά στο μάθημα της Β' Λυκείου όταν θα μιλάω για δημιουργία ιστοσελίδων. Επίσης νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μάθημα Προγραμματιστικά εργαλεία για το Διαδίκτυο που διδάσκεται στο ΕΠΑΛ.

Σχόλια

  1. (αναδημοσιεύω την ανάρτηση εδώ στο σωστό σημείο) :-)
    Γιάννη σε ευχαριστώ για την ανάρτηση.

    Έχω προγραμματίσει να εξοικειωθούμε και να χρησιμοποιήσουμε το Joomla! στο μάθημα Προγραμματιστικά Εργ. για το Διαδίκτυο που κάνω στο ΕΠΑΛ. Θα σε ενημερώσω για το πλάνο και το εκπαιδευτικό υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο, κάθε καλή προσπάθεια πρέπει να προβάλλεται. Και η δική σου προσπάθεια είναι πράγματι πολύ καλή.

    Πάντως δεν ήξερα ότι κάνεις μάθημα και στο ΕΠΑΛ. Κάνεις και άλλα μαθήματα εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από το προγραμματιστικά εργαλεία για το Διαδίκτυο, κάνω και το συντήρηση υπολογιστών.

    Δες και αυτήν την πρόσφατη ανάρτηση μου, http://users3.sch.gr/nikmichailidis/?p=1001

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την έχω ήδη δει. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση. Σκοπεύω να κάνω και μία αναφορά σε επόμενο άρθρο.

    Ο συναγωνισμός βλέπω ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα και χαίρομαι πολύ για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας παρέχουμε εξατομικευμένα μαθήματα joomla. Προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε μαθητή. Τα ιδιαίτερα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα του ομαδικού μαθήματος, είναι απαλλαγμένα από το μειονέκτημα της ανομοιογένειας ενός ομαδικού τμήματος μαθητών. Συμβαδίζουμε με τις ανάγκες και τις ικανότητες του μοναδικού μαθητή που έχουμε απέναντί του με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται πιο αποδοτικό και ο μαθητής να αφομοιώνει αποτελεσματικότερα την ύλη. Ο μαθητής επίσης δεν απαιτείται να σπαταλήσει χρόνο και χρήμα για την μεταφορά του από και προς το μάθημα. Το μειονέκτημα είναι οι σχετικά υψηλές τιμές των ιδιαιτέρων μαθημάτων, όμως τα ωφέλη από τα ιδιαίτερα στις περισσότερες των περιπτώσεων αντισταθμίζουν αυτήν την αρνητική παράμετρο, αρκεί οι τιμές να είναι σε λογικά πλαίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Πληροφορική Γ' Λυκείου: Επαναληπτική Άσκηση #6 (2021)