Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρουσίαση Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής στη ΝΕΤ

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (ΕΛ.Μ.Π.) αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που επιχειρεί να συγκεντρώσει τη γνώση για την εξέλιξη στον χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι και σήμερα σε έναν ενιαίο χώρο, με τη μορφή Μουσείου. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βασίζεται στις δωρεές υπολογιστών, λογισμικού και άλλων αντικειμένων από τον χώρο της Πληροφορικής, προερχόμενες από ιδιώτες, από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και από πολλούς άλλους φορείς. Η λειτουργία του ΕΛ.Μ.Π. στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε ιδίους πόρους.


Η συλλογή του Μουσείου χρονολογικά ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, που στην ουσία είναι η απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή. Συγκεκριμένα η συλλογή του Μουσείου αριθμεί περί τους 150 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πάνω από 2.300 αντικείμενα από το χώρο της πληροφορικής. Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της συλλογής είναι τα βιβλία και ο περιοδικός τύπος.

Δείτε στη συνέχεια μία παρουσίαση του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής στην εκπομπή της ΝΕΤ Μένουμε Ελλάδα. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 29/05/2012.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Πληροφορική Γ' Λυκείου: Επαναληπτική Άσκηση #6 (2021)