Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαδικτυακά σεμινάρια: μια νέα υπηρεσία ενημέρωσης από το Saferinternet.gr

Στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων με γνώμονα την εκπαίδευση των μαθητών αλλά και την ενημέρωση των γονέων γύρω από την υπεύθυνη, ηθική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υλοποίησε 6 διαδικτυακά σεμινάρια (“webinars”), τα οποία απαντούν, μέσα από τεχνολογίες πολυμέσων και βίντεο, σε ερωτήσεις και απορίες αναφορικά με τις εξής σημαντικές ενότητες:


  1. Βασικές συμβουλές για την online ασφάλεια - Μέρος Α': προστασία της ιδιωτικής ζωής, δικαιώματα και υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο, αντιμετώπιση της διαδικτυακής πληροφορίας με κριτική σκέψη, προσεκτική αντιμετώπιση των διαδικτυακών φίλων (διάρκεια 13:35 λεπτά).
  2. Βασικές συμβουλές για την online ασφάλεια - Μέρος Β': αποφυγή κακόβουλου λογισμικού, διαδικτυακές αγορές, η σημασία της κατανόησης των όρων χρήσης και της πολιτικής απορρήτου των ιστοσελίδων, χρήση του κινητού μας με ασφάλεια, αποφυγή της υπερβολικής ενασχόλησης με το Διαδίκτυο (διάρκεια 13:24 λεπτά).
  3. Υπερβολική χρήση του Διαδικτύου: σημάδια, συμπτώματα, πρόληψη, αντιμετώπιση (διάρκεια 12:27 λεπτά).
  4. Cyberbylling - ηλεκτρονικός εκφοβισμός: μορφές, συνέπειες, πρόληψη, αντιμετώπιση (διάρκεια 14:26 λεπτά).
  5. Παράνομο περιεχόμενο: κυριότερες και πιο συνήθεις μορφές (διάρκεια 7:30 λεπτά).
  6. Safeline.gr: Καταγγελία παράνομου περιεχομένου ή παράνομης συμπεριφοράς μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της Safeline (διάρκεια 9:07 λεπτά).

Μέσα από τα διαδικτυακά της σεμινάρια, η Δράση Saferinternet.gr στοχεύει επίσης και στην περαιτέρω εκπαίδευση των εκπαιδευτικών για την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, με στόχο τη δημιουργία πολλαπλασιαστικής δράσης μέσα στην τάξη.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι διαθέσιμα και στο ειδικό κανάλι της Δράσης στο YouTube.

 Πηγή: SaferInternet

Σχόλια

  1. Υπάρχει κάποιος τρόπος να λύνονται απορίες πάνω στα συγκεκριμένα σεμινάρια κατα την διαρκεια που τα βλέπουμε?

    Βαγγέλης Καφές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαγγέλη, τα σεμινάρια αυτά είναι videos που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει. Νομίζω λοιπόν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες. Τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω πως γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)