Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εργασίες μαθητών στο GameMaker για το σχολικό έτος 2012-2013

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής στην Β' Λυκείου οι μαθητές ασχολήθηκαν με την εκμάθηση του προγραμματιστικού περιβάλλοντος του GameMaker. Στην αρχή υλοποίησαν συγκεκριμένα φύλλα εργασίας και προγραμματιστικές προκλήσεις τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα Το GameMaker στην σχολική τάξη. Στη συνέχεια υλοποίησαν σε ομάδες ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, δικής τους επιλογής. Μερικά από αυτά τα παιχνίδια μπορείτε να τα δείτε παρακάτω (πατώντας πάνω στις εικόνες μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα παίξετε).

ELF 
Ένα platform game που αποτελείται από τέσσερις πίστες. Το παιχνίδι δημιούργησαν οι μαθήτριες Έλσα Ο. και Φωτεινή Μ.


Βόλλευ
Ένα παιχνίδι που προσπαθεί να κάνει προσομοίωση ενός παιχνιδιού βόλλευ. Το παιχνίδι δημιούργησαν οι μαθητές Αχιλλέας Μ. και Πασχάλης Τ.


Space Game
Ένα παιχνίδι στο οποίο ένα διαστημόπλοιο προσπαθεί να πυροβολήσει κινούμενους στόχους. Το παιχνίδι είναι μία πρώτη προσπάθεια ενασχόλησης με το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού και για τον λόγο αυτό δεν είναι ολοκληρωμένο. Το παιχνίδι δημιούργησαν οι μαθητές Φάνης Δ. και Αγγέλα Κ.


Maze Game
Ένα κλασικό παιχνίδι - λαβύρινθος το οποίο αποτελείται από τρεις πίστες. Το παιχνίδι δημιούργησε ο μαθητής Στέργιος Ζ.


Και άλλο Maze Game
Ένα ακόμα παιχνίδι - λαβύρινθος που δημιούργησαν οι μαθήτριες Έλσα και Ραφαέλα Γ.


Falling Walls
Ένα παιχνίδι στο οποίο πέφτουν συνεχώς τούβλα και στο οποίο ο παίκτης πρέπει, ανεβαίνοντας πάνω σε αυτά, να φτάσει στο διαμάντι. Το παιχνίδι αποτελείται από τρεις πίστες και το δημιούργησε ο μαθητής Μανώλης Π.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;