Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στατιστικά χρήσης του Διαδικτύου [Infographic]

Ένα πολύ ενδιαφέρον infographic για τη χρήση του Διαδικτύου δημιούργησε το Μάιο του 2013 η εταιρεία HostGator. Αρχικά αναφέρει ότι το 37,3% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Από αυτούς το 70% το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση. Τα ποσοστά χρήσης ωστόσο διαφέρουν από ήπειρο σε ήπειρο με τη Βόρεια Αμερική να κρατάει τα πρωτεία (78,6%) και την Αφρική να υστερεί σημαντικά (15,6%) . Η Ευρώπη βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 63,2%.


Η γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι η Αγγλική (536,6 εκατομμύρια χρήστες) αλλά κατά πόδας ακολουθεί η Κινεζική (444,9 εκατομμύρια χρήστες). Την πεντάδα των πιο δημοφιλών γλωσσών συμπληρώνουν η Ισπανική, η Ιαπωνική και η Πορτογαλική. Όσον αφορά τους φυλλομετρητές κυρίαρχος είναι πλέον ο Google Chrome (37,1%) και ακολουθούν ο Internet Explorer (29,8%) και ο Firefox (21,3%).

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να μπουν στο Internet. Επίσης 139,344 νέες ιστοσελίδες δημιουργούνται καθημερινά ενώ η Google συνεχίζει να είναι η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης (88%). Όσον αφορά τους χρήστες σελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σπαταλούν κατά μέσο όρο 3,2 ώρες ημερησίως στις σελίδες αυτές. Η πιο δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι φυσικά το Facebook και ακολουθείται από το YouTube, το Twitter, το Google+, το LinkedIn, το Tumblr, το Instagram, το Reddit και το Pinterest.

Δείτε όλα τα παραπάνω στατιστικά αλλά και πολλά άλλα στο παρακάτω infographic.

A day in the life of the Internet

Πηγή: A Day in The Life of The Internet via HostGator

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)