Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διδάσκοντας μαθητές Δημοτικού να προγραμματίζουν [Video]

Ο Mitchel Resnick, επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε το Scratch, υποστηρίζει ότι η τεχνολογική ευχέρεια των μαθητών δεν πρέπει να περιορίζεται στην απλή χρήση των τεχνολογικών εργαλείων αφού αυτοί θα πρέπει να είναι ικανοί όχι μόνο να καταναλώνουν περιεχόμενο αλλά και να το κατασκευάζουν.

Βασιζόμενες στην παραπάνω ιδέα του Resnick η Clare Sutcliffe και η Linda Sandvik ξεκίνησαν τη δημιουργία του δικτύου Code Club στην Αγγλία τον Απρίλιο του 2012. Το εθνικό αυτό δίκτυο υποστηρίζεται από εθελοντές προγραμματιστές οι οποίοι διδάσκουν μαθητές Δημοτικού, ηλικίας 9 έως 11, να προγραμματίζουν σε κλαμπ που λειτουργούν μετά το σχολείο.


Σε κάθε κλαμπ συμμετέχουν 15 μαθητές και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 788 σε όλη την Αγγλία. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν τη διδασκαλία του Scratch τόσο σε αρχικό όσο και σε προχωρημένο επίπεδο ενώ υπάρχει η προοπτική σε επόμενο στάδιο να διδάσκονται οι μαθητές HTML και CSS αλλά και Python.

Δείτε στη συνέχεια και μία ομιλία της Clare Sutcliffe στο Tedx Brighton για αυτή την πρωτοβουλία αλλά και για τους λόγους που πρέπει ένας μαθητής να μάθει να προγραμματίζει από μικρή ηλικία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)