Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Α' Γυμνασίου: Εργασία 4ου Κεφαλαίου

Στα πλαίσια του 4ου κεφαλαίου του βιβλίου Πληροφορικής στην Α' Γυμνασίου, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία της Πληροφορίας και της Πληροφορικής, καλείσαι να γράψεις ένα κείμενο για το μηχανισμό των Αντικυθήρων.


Πιο συγκεκριμένα πρέπει να κάνεις τα εξής:
  1. Να μελετήσεις τον ιστότοπο «Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων». 
  2. Να παρακολουθήσεις το παρακάτω ντοκιμαντέρ της ΕΤ1 για το μηχανισμό των Αντικυθήρων.




Γράψε στη συνέχεια ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο για το μηχανισμό των Αντικυθήρων. Μπορείς να γράψεις οτιδήποτε σου έκανε εντύπωση.


Επιπλέον οδηγίες
  1. Το συνολικό κείμενο θα πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 80 λέξεων. 
  2. Απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή έτοιμου κειμένου από το διαδίκτυο. Μία τέτοια εργασία θα μηδενιστεί.
  3. Η εργασία πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 18 Οκτωβρίου.
  4. Το σχόλιο που θα γράψεις θα πρέπει να έχει στην αρχή τα αρχικά του ονόματος σου (π.χ. Σ. Ι.) 

Σχόλια

  1. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων βρέθηκε πριν απο 100 χρόνια στον βυθό της θάλασσας και εώς τις 12 Ιανουαρίου 2014 θα βρίσκετε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
    Ο Rότζερ Χόντλαντ δημιούρησε το μηχάνημα Bladerunner για να βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση του μηχανισμού των Αντικυθήρων.Το μηχάνημα ηταν τεράστιο,ζύγιζε 8 τόνους και επειδή ο μηχανισμός ήταν πολύ εύθραστος έφεραν το μηχάνημα στην Ελλάδα.Έφτιαξαν ψηφιακό μοντέλο του μηχανισμού για να δούν πως λειτουργεί.Το μεγάλο γρανάζι είχε 223 δόντια.Ο Μάικλ Ράιτ κατασκεύσε τον οργανισμό σε ένα κουτί.Κάποιες επιφάνιες είχαν πάνω το γράμμα F.Ο αριθμός 223 σημένει 18 χρόνια.223 υποδιαχειρήσεις για την πρόβλεψει της Σελήνης.Στις επιγραφές το πρώτο γράμμα όπου ξεκινούσε ήταν το Σ=(Σεληνιακή έκλειψη) και το δεύτερο γράμμα ήταν το Η=(Ηλιακή έκλειψη).Ο μηχανισμός μας έλεγε πότε γινόταν εκλείψεις, τί ώρα γινόταν και το χρώμα της Σελήνης.Στο κάτω-πίσω μέρος του μηχανισμού μας έλεγε για την Σελήνη!(Π.Κ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ανακαλύφθηκε τυχαία από σφουγγαράδες το 1900 στα ανοιχτά του νησιού Αντικύθηρα. Χρονολογείται μεταξύ 150-100 Π.Χ. Ο μηχανισμός αυτός είναι το αρχαιότερο εύρημα με γρανάζια από μπρούντζο σε ξύλινο πλαίσιο,Ο μηχανισμός αυτός ήταν σχεδιασμένος να υπολογίζει τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, Ο μηχανισμός έχει 30 γρανάζια τα οποία περιστρέφονται γύρο από 10 άξονες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα που υπήρχε με το video διορθώθηκε. Όσον αφορά τις παραπάνω 2 εργασίες όλα είναι εντάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μηχανισμός Αντικυθήρων ήταν γνωστός ώς Αστολάβος,πίστευαν πως ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομιακών.Ανακαλύθληκε στα ανοιχτά του Ελληνικού νησιού Αντικύθηρα μεταξύ των Καθήρων της Κρήτης.Ο Αντικυθήρας βρέθηκε το 1900 π.Χ,πιστεύουν πως ήταν ένας αναλογικός υπολογιστής σχεδιασμένος να βλέπει τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων.Τωρα η σύγχρονη έρευνα υποστηρίζεται απο την τελευταία τεχνολογία.Τα αποτελέσματα τις έρευνας είναι οτι ο μηχανισμός έφερε 30 οδοντωτους τροχούς οι οποίοι γυρίζουν γύρο-γυρο απο 10 άξονες! (Φ.Ν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων βρέθηκε τυχαία πριν από περίπου 100 χρόνια σε ένα ναυάγιο ανοιχτά των Αντικυθήρων από μια ομάδα σφουγγαράδων που προσπαθούσαν να αποφύγουν μια καταιγίδα.Το ναυάγιο χρονολογείται ανάμεσα στο 87 π.Χ. και 63 π.Χ. ενώ ο Μηχανισμος των Αντικυθήρων χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ.Πολλοί επιστήμονες τον ερεύνησαν όμως ο σκοπός που εξηπηρετούσε καθώς και το ποιος το έφτιαξε παραμένουν άγνωστα.Είχε 27 γρανάζια τα οποία είχαν το καθένα διαφορετικό αριθμό δοντιών.Τα πιο σημαντικά γρανάζια είχαν το καθένα 19,127,223 και 53 δοντια.Φημολογείται οτί το μπροστινό μέρος βοηθάει στην πρόβλεψη των εκλήψεων και των Ολυμπιακών Αγώνων και επίσης περιέχει ένα ημερολόγιο οπού παρακολουθούσε τη Σελήνη.Στο μπροστινο μέρος απεικονιζώταν το σύμπαν όπως το φανταζώταν οι αρχαίοι Ελληνες.Ο κατασκευαστής του λέγεται πως ήταν από την Κόρυνθο ή από τις Συρακούσες.Πιθανόν να κατασκευάστηκε από τον Αρχειμήδη.Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μια πολύ πολήπλοκη συσκεύη που ουσιαστικά είναι ένας μηχανικός υπολογιστής. (Α.Δ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;