Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρουσίαση του μαθήματος "Εισαγωγή στις αρχές της Επιστήμης των Η/Υ"

Το μάθημα "Εισαγωγή στις αρχές της Επιστήμης των Η/Υ" είναι ένα νέο μάθημα το οποίο θα διδάσκεται από το σχολικό έτος 2014-2015 στη Β' Λυκείου. Η εισαγωγή αυτού του μαθήματος πιστεύω ότι είναι, παρά τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα, ένα θετικό βήμα αφού με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται η σημασία της Πληροφορικής και καταργείται σιγά - σιγά η αντίληψη ότι η Πληροφορική είναι ένα απλό εργαλείο για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα του σχολείου. 


Θα έλεγα λοιπόν ότι το μάθημα είναι μία ευκαιρία που μας παρουσιάζεται να αναδείξουμε τη μεγάλη αξία της Επιστήμης των Η/Υ στο σύγχρονο κόσμο. Είναι επίσης μία ευκαιρία να αποδείξουμε ότι όλοι όσοι υποβάθμισαν και συνεχίζουν να υποβαθμίζουν την Επιστήμη μας έχουν άδικο.


Στο ιστολόγιο αυτό θα προσπαθήσω να βοηθήσω στην καλύτερη διδασκαλία του μαθήματος με υλικό που θα ανεβάζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι για το πρώτο μάθημα δημιούργησα την παρακάτω παρουσίαση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δουν οι μαθητές τα αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.


Παρατήρηση: Η παραπάνω παρουσίαση στηρίχθηκε στο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος αφού το βιβλίο του μαθήματος δεν είναι ακόμα διαθέσιμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)