Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το νέο βιβλίο του μαθήματος "Εισαγωγή στις αρχές της Επιστήμης των Η/Υ"

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έδωσε στη δημοσιότητα το νέο βιβλίο του μαθήματος "Εισαγωγή στις αρχές της Επιστήμης των Η/Υ" που θα διδάσκεται από το σχολικό έτος 2014-2015 στην Β' Λυκείου.



Πρώτα σχόλια
Η πρώτη γρήγορη ανάγνωση που έκανα μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Είναι καλαίσθητο και καλογραμμένο και πιστεύω θα αρέσει στους μαθητές. Η μόνη ένσταση που έχω είναι η ευρεία χρήση  μαθηματικών προγραμμάτων (μέγιστος κοινός διαιρέτης, Ν παραγοντικό, απόλυτη τιμή, εμβαδό κ.α.).

Έχω βέβαια ενστάσεις και για το μέγεθος της ύλης (είναι υπερβολικά μεγάλη για μονόωρο μάθημα) αλλά θέλω να σκέφτομαι θετικά οπότε θα προσπαθήσω μέσα στη χρονιά να ασχοληθώ με όλα τα θέματα χωρίς όμως να εμβαθύνω όπως έκανα στο μάθημα της Α.Ε.Π.Π.     

Σχόλια

  1. το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος σημαίνει ότι είναι και η εξεταστέα ύλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι το ίδιο.

      Το πρόγραμμα σπουδών αναφέρεται στο περιεχόμενο του μαθήματος (τις ενότητες του θα έλεγα) και γίνεται μία φορά μόνο. Πάνω στο πρόγραμμα σπουδών βασίζεται στη συνέχεια η συγγραφή του βιβλίου.

      Η εξεταστέα ύλη τώρα ανακοινώνεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει αυτά τα οποία θα διδαχθούν από το πρόγραμμα σπουδών και κατά επέκταση από το σχολικό βιβλίο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

Οι πύργοι του Ανόι