Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2014

ΑΕΠΠ: Επαναληπτικά θέματα ΟΕΦΕ

Η Ο.Ε.Φ.Ε. κάθε χρόνο δημοσιεύει επαναληπτικά θέματα για τα μαθήματα του Γενικού Λυκείου. Για το μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τα προτεινόμενα επαναληπτικά θέματα είναι τα εξής :

Η ζωή των επαγγελματιών gamers [Ντοκιμαντέρ]

Η εταιρεία Valve δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, με τίτλο Free to Play , για να περιγράψει τις ζωές τριών επαγγελματιών παικτών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Το ντοκιμαντέρ αφορά το πρώτο παγκόσμιο τουρνουά για το παιχνίδι  Dota 2 που έγινε το 2011 στην Κολωνία της Γερμανίας.   Το τουρνουά είχε ως έπαθλο το ποσό του 1.000.000 δολαρίων και νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε μία ομάδα από την Ουκρανία.

Ηλεκτρονικός εκφοβισμός: Υπάρχει διέξοδος! [Video]

Στην Ευρώπη, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, ότι 1 στα 4 παιδιά βιώνει τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (CyberBullying) σε κάποια φάση της ζωής του. Οι συνέπειες του ηλεκτρονικού εκφοβισμού στα θύματα είναι πολλές αφού φαίνεται να επηρεάζει την αυτοεκτίμηση και τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε αυτοκτονικές τάσεις. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός όμως έχει επίδραση και στους θύτες, τους παρατηρητές, τους γονείς και τα σχολεία. Για το λόγο αυτό, στα πλαίσια του προγράμματος deletecyberbullying , δημιουργήθηκε το παρακάτω πολύ ωραίο βίντεο για να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο από όλους τους ενδιαφερόμενους: γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Το νέο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος «Εφαρμογές Πληροφορικής»

Τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 δημοσιεύθηκε ( ΦΕΚ 934/Β/14-04-2014 ) το νέο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος "Εφαρμογές Πληροφορικής" της Α' τάξης του Γενικού Λυκείου. Το νέο πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το σχολικό έτος 2014 - 2015.

Εξηγώντας με απλό τρόπο έννοιες που σχετίζονται με τα δίκτυα υπολογιστών [Videos]

Στο κανάλι PieterExplainsTech του YouTube μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα και καλαίσθητα videos που εξηγούν με πολύ επαγγελματικό αλλά και συνάμα πολύ απλό τρόπο έννοιες που σχετίζονται με τα δίκτυα υπολογιστών. Μερικά από αυτά φαίνονται παρακάτω:

Το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος «Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ»

Τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 δημοσιεύθηκε ( ΦΕΚ 934/Β/14-04-2014 ) το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος "Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ" . Το μάθημα θα είναι μονόωρο και θα διδάσκεται από το σχολικό έτος 2014 - 2015 στη Β' τάξη του Γενικού Λυκείου.

Το ψηφιακό παιχνίδι στην Εκπαίδευση [Video]

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Βρετανικό Συμβούλιο διοργάνωσαν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, την πρωτότυπη εκδήλωση με θέμα: «Το Ψηφιακό Παιχνίδι στην Εκπαίδευση: Σχεδίαση, δημιουργία και χρήση». H εκδήλωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων, σε γονείς και παιδιά.

Τρισδιάστατη Μοντελοποίηση του ΓΕΛ Πεντάπολης στο Google Sketchup

Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι μαθητές του ΓΕΛ Πεντάπολης Γόρδης Φώτης , Κουτσιαντζή Βάλια και Οικονόμου Έλσα δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, του ΓΕΛ Πεντάπολης με το πρόγραμμα Google Sketchup. Η εργασία παρουσιάστηκε στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.