Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2014

Steve Jobs: Ένας δισεκατομμυριούχος χίπις [Ντοκιμαντέρ]

Το ντοκιμαντέρ του BBC " Billion Dollar Hippy " περιγράφει πώς ο Steve Jobs, ξεκινώντας από το γκαράζ των γονιών του, δημιούργησε την Apple, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Περιγράφει επίσης τις σημαντικές αλλαγές που έφερε ο Steve Jobs στην τεχνολογία, στον πολιτισμό και γενικά στην ζωή όλων μας. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις από φίλους και γνωστούς του Jobs, όπως του Steve Wozniak, του John Sculley, του Stephen Fry και άλλων.

Scratch 2.0: Ένα φύλλο εργασίας για τις εντολές κίνησης

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το φύλλο εργασίας που χρησιμοποιώ κατά τη διάρκεια του πρώτου μαθήματος για το περιβάλλον του Scratch 2.0. Το φύλλο εργασίας αφορά την κίνηση των αντικειμένων. Στόχος Στο πρώτο αυτό φύλλο εργασίας ο μαθητής θα εξοικειωθεί με τις βασικές εντολές του Scratch που βρίσκονται στην παλέτα κίνηση. Θα μάθει να μετακινεί ένα αντικείμενο, να το περιστρέφει και να το τοποθετεί σε συγκεκριμένο σημείο του σκηνικού. Διάρκεια υλοποίησης Ανάλογα το τμήμα και την ηλικία των μαθητών το φύλλο εργασίας μπορεί να υλοποιηθεί από 20 έως 30 λεπτά. Δομή φύλλου εργασίας Το φύλλο εργασίας χρησιμοποιεί ερωτήσεις για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών. Σε κάθε ερώτηση δίνεται η απάντηση στο μαθητή με χρήση παραδειγμάτων ενώ στη συνέχεια αυτός καλείται να δοκιμάσει τις εντολές που έμαθε στο περιβάλλον του Scratch. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής: Πώς μετακινούμε ένα αντικείμενο; Πώς περιστρέφουμε ένα αντικείμενο; Πώς τοποθετούμε ένα αντικείμενο σε συγκεκ

Εφαρμογές Πληροφορικής: Επαναληπτικό Τεστ 1ου κεφαλαίου

Αν θέλετε να ελέγξετε τις γνώσεις σας στην ύλη του 1ου κεφαλαίου του βιβλίου "Εφαρμογές Πληροφορικής", το οποίο αφορά το υλικό υπολογιστών, εκτελέστε το παρακάτω πολύ ωραίο επαναληπτικό τεστ. Το τεστ είναι δημιουργία του καθηγητή Πληροφορικής Άνθιμου Μισαηλίδη και αποτελείται από 20 ερωτήσεις.