Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 δωρεάν online προγράμματα επεξεργασίας εικόνας

Το κορυφαίο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας είναι σίγουρα το Photoshop. Ωστόσο υπάρχουν πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις οι οποίες είναι υπεραρκετές στα πλαίσια μίας τάξης. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε 10 από τα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, δωρεάν online προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Η σειρά εμφάνισης είναι τυχαία.


1. SumoPaint
Το SumoPaint είναι ένα από τα προγράμματα που προσπαθεί να μεταφέρει online το συνολικό περιβάλλον ενός κλασικού προγράμματος επεξεργασίας εικόνας όπως είναι το Photoshop. Υποστηρίζει όλα τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας μίας εικόνας (πινέλα, βούρτσες, σχήματα, γραμμές), τα επίπεδα (layers) και αρκετά φίλτρα (filters). Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του είναι ότι το περιβάλλον, στην νέα του έκδοση, έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά.


2. Splashup (η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη)
Το Splashup είναι ένα πρόγραμμα που επίσης προσπαθεί να μεταφέρει το περιβάλλον ενός κλασικού προγράμματος επεξεργασίας εικόνας στο web. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα χωρίς την χρήση κωδικού αλλά τότε δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης του τελικού αποτελέσματος. Οι εικόνες που θα επεξεργαστείτε μπορούν να προέρχονται από τον υπολογιστή σας, το Facebook αλλά και από οποιοδήποτε σημείο στο Internet. Υποστηρίζει όλα τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας, τα επίπεδα (layers), διάφορα εφέ και φίλτρα.


3. Picnik (η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη)
Το Picnik είναι ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τα προηγούμενα. Το περιβάλλον του είναι χωρισμένο σε τέσσερις καρτέλες: Library, Edit, Create και Save & Share. Οι δυνατότητες που έχει ο χρήστης αφορούν κυρίως βασικά εργαλεία επεξεργασίας μίας εικόνας καθώς επίσης και μία  εφαρμογή εντυπωσιακών εφέ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός κολάζ εικόνων. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι δεν απαιτείται ο χρήστης να έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι το περιβάλλον δεν είναι στα Ελληνικά.


4. Pixlr
Το Pixlr είναι ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το SumoPaint αν και φαίνεται να είναι πιο ελαφρύ και με λιγότερες ίσως δυνατότητες. Έχει το πλεονέκτημα να είναι μεταφρασμένο και στα Ελληνικά.

  

5. Phoenix (η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη)
Το Phoenix είναι ένα ακόμα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας με πολλές δυνατότητες. Είναι προϊόν της εταιρείας Aviary που έχει δημιουργήσει αρκετά online προγράμματα διαχείρησης αρχείων.


6. FotoFlexer
Το FotoFlexer είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που προσφέρει αρκετές δυνατότητες όπω είναι η αφαίρεση των κόκκινων ματιών ενώ προσφέρει μεγάλη ποικιλία από εφέ.


7. Photoshop Online Editor
Το Photoshop Express Editor είναι η online έκδοση του Photoshop αλλά με σαφώς περιορισμένες δυνατότητες. Παρέχχονται ορισμένα βασικά εργαλεία καθώς και ορισμένα εφέ.


8. BeFunky
Το BeFunky είναι ένα online πρόγραμμα που σας προσφέρει διάφορα εργαλεία για να επεξεργαστείτε μία εικόνα. Πρώτα απ' όλα τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας, πολλά εφέ, προσθήκη διαφόρων γραφικών αλλά και διαλόγους και πλαίσια.


9. Ipiccy
Το Ipiccy είναι ένα online πρόγραμμα που έχει παρόμοια λογική με το Picnik αλλά με λιγότερες δυνατότητες.


10. Flauntr (η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη)
Το Flauntr είναι ένα online πρόγραμμα που σας προσφέρει πολλές δυνατότητες επεξεργασίας της εικόνας σας ενώ παρέχει και πληθώρα εφέ και όχι μόνο.

Σχόλια

  1. Γιάννη πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ανάρτηση. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. hello... thl na rwtiso kati .. egw thl na kano kati se mia fotografia.. dld na exi sxesi me 3 fotografies... i mia na ine to fonto .. ke i ales duo na einai pano sto fonto.. pkio programma to exi auto ??

      Διαγραφή
    2. Από τα παραπάνω προγράμματα νομίζω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ή το SumoPaint ή το Pixlr (είναι και στα ελληνικά).

      Διαγραφή
  3. πολυ καλα τα προγραμματακια..να στε καλα παιδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώωωω ασχολούμαι πολύ με τέτοια.. ( Μελίνα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορεις να με βοηθησεις με το να επεξεργαστεις κατι φωτο για σιτε που θελω? απλα πες μου τιμη. για 30 φωτο πανω κατω

      Διαγραφή
  5. ti simenei on line programma ??? diladi an DEN exw internet den tha mporw na doulepsw???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό ακριβώς.

    Ένα online πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα που τρέχει στον φυλλομετρητή σου (π.χ. Firefox). Πρέπει λοιπόν να είσαι συνδεδεμένος στο Internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ χρησιμο σευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να ρωτησω κατι?υπαρχει καποιο απο αυτα τα προγραμματα που να κανει την φοτο ολη ασπρομαυρη και να κραταει ορισμενα χρωματα οπως πρασινο κοκκινο και μπλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με το εφέ splash-->magic του pixlr μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο.
      Βικτώρια Κοεμτζοπούλου

      Διαγραφή
  9. na rwtisw kati exw mia eikona kai thelw na valw ena onoma panw se afti tin eikona ti na kanw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων και να επιλέξεις το εργαλείο κειμένου (συνήθως συμβολίζεται με το γράμμα Τ).

      Διαγραφή
  10. Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει προγραμμα που να μπορει να αφαιρει κατι κρυμμένο-καλυμμένο σε μια φωτογραφια και μπορεις να δεις τι γραφει πισω----> π.χ εχω μια φωτο και γραφω πανω στην φωτο το αριθμο 856 και μετα το κρυβω με ενα χαρτακι τον αριθμο ωστε να μην φαινεται ο αριθμος και μετα αυτην την φωτο την αποθηκευω στον υπολογιστη..υπαρχει καποιο προγραμμα που να αφαιρει το το καλυμμενο σημειο και να μπορω να δω τον αριθμο 856 απο πισω ξανα. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που ζητάς είναι πολύ εξειδικευμένο και δυστυχώς δε γνωρίζω να υπάρχει πρόγραμμα που να το κάνει.

      Διαγραφή
  11. Exw mia foto pou einai tholi kai theli na do to adikimeno pio na katebasi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kalispera psaxno ena programa oste na mporo na valo kiklika gramata se mia fotografia sas parakalo pite mou ligaki kati an gnorizete eyxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου δυστυχώς δεν ασχολούμαι τόσο πολύ με την επεξεργασία εικόνων για να σου απαντήσω. Και συγνώμη για τη καθυστερημένη απάντηση.

      Διαγραφή
  13. καλησπερα σας θα μπορουσατε παρακαλω να με βοηθησετε στο εξης εχω ενα site που θελω να ρυθμιζω τις διαστασεις του εξωφυλλου,μπορειτε να μου πειτε ποιες ειναι οι standar διαστασεις ,και ποιο ευκολο προγραμμα υπαρχει να μπορω να τις ρυθμιζω,
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που λες για τις διαστάσεις δε το γνωρίω καλά. Θα έλεγα πάντως να ψάξεις για responsive templates τα οποία προσαρμόζονται αυτόματα σε διάφορες συσκευές.

      Διαγραφή
    2. Η αλλαγή διαστάσεων γίνεται μέσα από το site που έφτιαξες την ιστοσελίδα σου επίσης υπάρχει και η προεπισκόπηση που βλέπεις πως θα ανέβει.

      Διαγραφή
  14. ητανε χρήσιμη ή απαντησή σου.
    Ευχαριστώ Ιωάννη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα, θελω να μεγαλωσω μια φωτογραφια την οποια την ειχα κανει περικοπη πιο πριν.. ξερετε αν γινετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάθε πρόγραμμα μπορείς. Π.χ στο Pixlr πηγαίνεις στο μενού Εικόνα και επιλέγεις Μέγεθος Εικόνας. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχει αλλοίωση όταν μεγαλώνεις μία εικόνα.

      Βέβαια υπάρχει και η επιλογή Μέγεθος Καμβά που σου δίνει επιπλέον χώρο αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό που θέλεις.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ με βοηθήσατε πολυ!!

      Διαγραφή
  16. Νομίζω ότι το pizap είναι επίσης φοβερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα το πρόγραμμα που αναφέρεις. Με μία πρώτη ματιά μου φαίνεται αρκετά καλό. Θα είναι μάλιστα υποψήφιο σε μία νέα επικαιροποιημένη λίστα που ετοιμάζω για τα 10 καλύτερα δωρεάν online προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.

      Διαγραφή
  17. Πάρα πολύ καλο σιτε... συγχαρητηρια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πως μπορώ να βγάλω το φόντο από μια φωτο. π.χ να κρατήσω μόνο το πρόσωπο. και να την αποθηκεύσω ως png. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα; ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπερα!! εχω μια φωτογραφια που απο το φλας εχουν γινει τα ματια πολυ φωτεινα. πως μπορω να τα διορθωσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ καλό το pixlr και χρήσιμο και για τους συναδέρφους άλλων ειδικοτήτων που θέλουν να ανεβάζουν φωτογραφίες στα site των σχολείων, πολύ καλό γενικότερα και το blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσο για το pixlr νομίζω ότι όντως είναι μία πολύ καλή επιλογή.

      Διαγραφή
  21. thelo na anebaso photo sto web sait mou
    mou emfanizonte omos se diafora megethi
    pos mporo na tis kalibraro se mia diastasi na bgenoun omiomorfes sto sait ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με τι πρόγραμμα μπορώ να φτιάχνω πινακίδες - επισημάνσεις - μηνύματα (στα οποία να προσθέτω και φόντο,εικόνες κτλ.) για να τα ανεβάζω στο facebook ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ καλή παρουσίαση. Αν επιτρέπεται να ενημερώσουμε τους χρήστες ότι σε περίπτωση που δεν έχουν αρκετές γνώσεις γύρω από υπολογιστές θα μπορούν να απευθυνθούν και σε online υπηρεσίες επεξεργασίας φωτογραφίας όπως το https://theuniquefactory.com/el/ και το https://www.epidiorthosifotografias.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)