Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

RapidTyping: Ένα πρόγραμμα για να μάθετε τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης

Μία από τις δεξιότητες που ίσως να σας φανεί χρήσιμη είναι η πληκτρολόγηση με τυφλό σύστημα. Μία δωρεάν εφαρμογή, που υποστηρίζει και την Ελληνική γλώσσα, είναι το RapidTyping. Η τελευταία έκδοση, που είναι η 5.3, μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ. Υπάρχει επίσης και μία portable έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας στον παραπάνω σύνδεσμο.


Η εφαρμογή διαθέτει τρία επίπεδα δυσκολίας (Αρχάριος, Έμπειρος, Προχωρημένος). Στο επίπεδο Αρχάριος ο χρήστης μαθαίνει να πληκτρολογεί γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Στο επίπεδο Έμπειρος ο χρήστης μαθαίνει να πληκτρολογεί συλλαβές και λέξεις ενώ στο επίπεδο Προχωρημένος μαθαίνει να πληκτρολογεί ολόκληρα κείμενα αυξανόμενης κάθε φορά δυσκολίας.

Ένα πολύ βοηθητικό στοιχείο της εφαρμογής είναι το γεγονός ότι υπάρχουν δύο χέρια στο πληκτρολόγιο που φαίνονται στην οθόνη και τα οποία δείχνουν κάθε φορά το δάχτυλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί (το δάχτυλο αυτό χρωματίζεται πράσινο). Ένα ακόμα στοιχείο της εφαρμογής είναι ότι μετά το τέλος του κάθε μαθήματος εμφανίζονται στατιστικά που σας δείχνουν σε τι βαθμό επιτύχατε τους στόχους του μαθήματος.

Αν βέβαια γνωρίζετε και άλλες αξιόλογες δωρεάν εφαρμογές με τις οποίες μπορεί να μάθει κάνεις να πληκτρολογεί με τυφλό σύστημα μπορείτε να γράψετε ένα σχόλιο στο άρθρο αυτό.

Τελευταία ενημέρωση άρθρου: 05 Μαρτίου 2020

Σχόλια

  1. Πως μπορούμε τα γράμματα, που μας δείχνει στην οθόνη για να τα πατήσουμε, να τα κάνουμε ελληνικά γράμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκανα το 1ο μάθημα και στο RapidTyping που αναφέρεται στο άρθρο και στο sense-lang που ανέφερε ο Ανώνυμος. Θεωρώ μακράν καλύτερο το δεύτερο, το http://www.sense-lang.org/typing/tutor/keyboardingEL.php γιατί το RapidTyping, προχωράει γρήγορα σε επόμενους συνδυασμούς γραμμάτων, πριν μάθει κανείς καλά κάθε συνδυασμό, ενώ το sense-lang εξαντλεί όλο το πρώτο μάθημα μόνο με το "φ", το "ξ" και το "διάστημα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

30 επαναληπτικές ασκήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Λυκείου

Τι είναι η ανακαλυπτική - διερευνητική μάθηση;

10 Επαναληπτικές Ασκήσεις στην Πληροφορική (2021)